Непознаване Етикета на обличане може да ни навлече неприятности

публикуван на Новини | 0

Този път екипът на дамски онлайн магазин „Cookie fashion” реши да се спре на темата за етикета на обличане. Ако се чудите кога какво трябва да облечете, прочетете тази наша статия, току виж сте научили нещо, което не сте знаели. Със сигурност познаването на тези детайли ще ни спестят неудобство в определени ситуации.

Дрехите имат свой таен език. Те комуникират повече отколкото ние осъзнаваме. Дали да посегнем към определени бижута или някои от нашите ефектни дамски шалове, за да акцентираме, подчертаем и успешно да завършим аутфита си- това е умение, което някои от нас владеят до съвършенство, а други се нуждаят от нечия чужда помощ, за да вземат правилното решение. Това е причината големите филмови звезди да плащат десетки хиляди долара на топ специалисти, за да ги обличат и да се  грижат за гардероба им. Звездите са длъжни да са облечени по определен начин, за да изпращат определени послания- на феновете си, на медиите и на многото режисьори, които е възможно да им предложат работа и сценарии в бъдеще.

stilni elegantni rokli

Повечето от нас няма да страдат ако се окажат поместени в списъка за „Най- зле облечени хора“ на нечие списание. Но за определена група, външният вид е от първостепенно значение.Носенето на неподходящи дрехи може да ни навреди повече отколкото можем понякога да си представим. Изпращайки грешни сигнали за себе си, това може да намали шансовете ти ако се стремиш към определени приятелства, интимни връзки и кариера.  Доброто впечатление има значение. За жалост, дори да имаш сърце от злато, повечето хора не биха се задържали достатъчно дълго, за да го разберат. Понякога хората не разполагат с достатъчно време. Забелязали ли сте, че има хора, които се движат заедно, облечени еднакво. Ако искате да се социализирате с по- елегантна група от хорa, Вие трябва да говорите същия език на дрехите ( или етикет на обличане) като тях.

Първият въпрос на етикета на обличане е:

Какъв е поводът?

Обърнете внимание, че това да знаете какво е подходящо да облечете не е същото, като да знаете как да се облечете елегантно. Това че сте се появили на сватбата на Ваша приятелка облечена в прекрасна бяла бална рокля и изглеждате елегантна в нея  не означава нищо друго освен, че сте проявили лош вкус.

elegantni rokli

Основната грешка в етикета на обличане е да сте облечени в грешните дрехи за случая. Съобразяването с дрескода е ключът към това да имате добър етикет на обличане. Нелепо ще бъде за дамите да се появят на вечерно парти облечени с дънки и пуловер, а не например със стилни елегантни рокли.

elegantni rokli

Също така помнете, че вечерните дрехи са различни от дрехите, които са предназначени да се носят през деня и обратното.

Правило за дневното ни облекло: Носете светли дрехи, като бяло, бежово, пастелни цветова или по- ярки ако тенът на кожата Ви го позволява. Тъмните цветове идват в повече. Също така носете естествен грим и минимално количество бижута, освен ако денят не е специален за Вас. Обувките трябва да са с ниски или със средна височина.

roklia

Характеристики на вечерното облекло: Може да си позволите да изглеждате по- официални. Или пък не- изборът е Ваш. Стилни елегантни рокли- те са почти винаги добро решение за дамите. Черният цвят е винаги за предпочитане, както и всички други тъмни и ярки цветова. Онези, които практикуват стриктно етикета на обличане, носят диаманти само вечер. Определено говори за стил да блестите и да носите високи обувки вечер, но определете  степента на всичко това според вида на събитието.

stilni elegantni rokli

Какво НЕ трябва да допускаме ако искаме да сме подходящо облечени:

*Да носим небрежно облекло в офиса

*Да носим плажни дрехи в града

*Да носим ярки и цветни дрехи на погребение

*Да носим черни дрехи на сватбени тържества

*Да носим джапанки навсякъде

*Да игнорираме дрескода на едно събитие

Стилни елегантни рокли- те може да не са това, което предпочитате да носите и което да отразява Вашата същност, но ако искате да сте винаги подходящо облечени , то във Вашият гардероб трябва да има поне две- три такива.

Остави коментар

Blue Captcha Image
Refresh

*