КРАСИВИ ПРЕЗ ЗИМАТА

публикуван на Новини | 0

Студеното зимно време може да има отрицателен ефект върху всичко- върху кожата, косата, ноктите и дори върху настроението ви. Екипът на дамски онлайн магазин “COOKIE FASHION” обобщи най- важните съвети, за да ви помогнем да избегнете най- често срещаните поражения от зимния сезон върху нас. Благодарение на тях ще успеете да изглеждате зашеметяващи независимо от атмосферните условия. За да бъдем красиви не е достатъчно само да се облечем с красиви дрехи. Красотата трябва да идва отвътре, а това няма как да стане ако не се съобразяваме какво ядем, пием и какъв начин на живот водим.

ХРАНА И НАПИТКИ

Вашата кожа е отражение на вашата диета и един от начините да си гарантирате великолепна кожа по време на студеното време е да пиете много вода- 1.6 литра е препоръчителното количество на ден за жените. Плодове, зеленчуци и ключовите витамини- С и Е ще ви помогнат да поддържате здравословния и красив вид на кожата си.

ГРИЖА ЗА КОСАТА

Студеното, замръзващо време може да има драстичен ефект върху вашата кожа. С по- малко влажност във  въздуха, вашата коса е податлива  на изсушаване, накъсване на краищата и дори към появата на пърхут. Добро решение е да смените шампоана и балсама си с такива, които са за по- интензивна грижа, овлажняващи и подходящи за зимния сезон. Сухият въздух и вятър оказват пагубно влияние върху естествения блясък на косъма, затова е добре да инвестирате в спрейове, които биха предали допълнителен блясък през зимните месеци. Фризьорите са прави като казват, че зимните месеци са по- пагубни за косата отколкото летните- нещо, което не се знае от много дами. Почти всяка от нас е установявала колко зле се чувства и изглежда косата ни към края на зимата и колко време, усилия и средства ни коства нейното възстановяване.

damski magazin

ОВЛАЖНЯВАЙТЕ

Да поддържате кожата си овлажнена е особено важно. Студеното и сухо време извлича влагата от кожата ви, затова е необходимо да я подпомогнете с помощта на подходящи козметични продукти, както и да пиете много вода, за което споменахме малко по- нагоре.

magazin

ЛЕТЕН ЗАГАР

Кожата ви може да изглежда по- бледа и с не дотам жизнен тен по време на зимните месеци. За щастие това може да се коригира с помощта на продукти за изкуствен тен. В магазините вече могат да се намерят най- разнообразни продукти за тази цел.

ПИЙТЕ ВИТАМИНИ

Всички знаем как студеното време може да ви разболее и да ви накара да се чувствате нещастни. Знаем също, че болестите влияят зле на вида на кожата ни. Избягвайте студа и грипа. За това могат да ни помогнат витамините и добавките. Ако се чувствате добре със сигурност и видът ви ще е страхотен.

ГРИЖЕТЕ СЕ ЗА НОКТИТЕ СИ

Студеното време може да окаже лошо влияние и върху ноктите ви като ги накара да са по- податливи на чупене. Започнете да се подлагате на процедури с гелове за нокти, който предпазват и същевременно подсилват растежа на ноктите. Трайността на тези продукти е 2-3 седмици. Това  е  едно нежно третиране, перфектно за подобряване състоянието на ноктите.

rokli

НАМАЛЕТЕ ТОПЛИНАТА

Навън може да е студено, но това не трябва да ви кара да се изкушавате да нагласяте душа на много гореща струя. Горещите душове оказват лошо влияние върху горния слой на вашата кожа, а това ще повлияе върху влажността на кожата. Горещата вода има негативно влияние върху влажността на косата, изсушават я и й предават един нежив вид и липса на блясък- затова опитайте се да намалите горещата струя и вижте разликата.

Екипът на дамски онлайн магазин “COOKIE FASHION” се надява да е бил поне малко от полза в ежедневната ни борба с многобройните фактори, които ни пречат да поддържане здрав и красив външен вид. Не се заблуждаваме, че всичко казано от нас е нещо ново за вас. Идеята ни беше да си го припомним. Ако сред написаното от нас откриете поне едно нещо, което не сте знаели, ще сме удовлетворени, че сме ви били от полза.

 

Остави коментар

Blue Captcha Image
Refresh

*