ЕДИН СТИЛ НА ОБЛИЧАНЕ ЛИ ИМАТЕ ИЛИ ОБИЧАТЕ ДА РАЗНООБРАЗЯВАТЕ?

публикуван на Новини | 0

Стилна елегантна рокля, костюм или дънки. Коя е дрехата, която предпочитате и която преобладава в гардероба ви? Коя е дрехата, в която се чувствате най- комфортно? Да се обличаш стилно ? Разбира се! Но как да не се сливаш с тълпата и да запазиш индивидуалността си?Съществуват няколко стила на обличане. Има жени, които се придържат към определен стил, а има и такива, които не могат да отъждествят себе си само с един стил и предпочитат да разнообразяват. И все пак кои са стиловете що се отнася до дамската мода?

Класически-Има всичко и нищо излишно

Почитателките на този стил сякаш са извън модата, винаги държат на марката, стремят се към съвършенство, обикновено са успели в професионалния и личния живот, тактични и коректни.Типични образци: английски костюм, право палто с английска яка, пола тип „молив” до коленете, рокля „калъф”, прав панталон, стилна елегантна рокля с дължина около коленете или до земята ако поводът го изисква.

elegantni rokli

Цветове: черен, сдържани полутонове на сивото, бялото, бежовото и кафявото.

Кога е необходим: must have на държавните дейци, затова класически костюм и рокля „калъф” трябва да се обличат при посещение на сериозни държавни организации, банки, на събеседване при кандидатстване за работа.

Спортен- Комфорт и динамичност

Този стил е предпочитан от енергичните, вечно забързани жени. Те предпочитат удобни, практични, комфортни и функционални дрехи.

rokli elegantni

Типични образци: потниче, тениска, пуловер, риза, спортни шалвари, яке, шуба.

Цветове: сиво, синьо, натурално “екологични”.

Кога е необходим: за спорт, пътуване, разходки.

Етнически- Да бъдем близо до изворите

Фенките на този стил предпочитат всичко пъстро, самобитно, от автентични тъкани, с елементи от националните костюми. По характер те са позитивни, малко ексцентрични.

stilni rokli

Типични образци: туника с десен пейсли, широк сукман, пола пачуърк, етноризи с бродерия, шалвари от леки тъкани.

Цветове: всички са неудържимо ярки, наситени: червен, син, зелен, теракотен.

Кога е необходим: за домашен празник, пътуване на вилата, пикник, изложба. Този стил е много предпочитан от хората с творчески професии.

Романтичен- Възхитителна и ефирна

Любителките на този стил са нежни и суперженствени, готови са да се изтезават с всякакви диети само, за да отговарят на представите за идеална фигура. Обожават всичко леко и въздушно, използват целия арсенал украшения от предходните столетия – набори, дантели, волани, бродерии, цветя, панделки.

stilna roklia

Типични образци: блуза с рюшове или волани, стилни и елегантни вечерни рокли, разкошни копринени поли.

Цветове: нежнорозово, “разредено” синьо, светлотюркоазено, люляково.

Кога е необходим: за важна среща, на която смяташ да грабнеш сърцето на любимия си, празник с класически танци, официална вечер, театрална премиера, концерт с класическа музика.

Стилна дамска рокля или по- спортна дреха? Всяка дреха може да е изключително красива сама по себе си, но да се окаже неподходяща за определена жена.  Ако искате да намерите индивидуалния си стил, най-напред трябва да дадете воля на егоизма си. Като се запознаете с поредната модна тенденция, запитайте се дали избраният от дизайнерите за този сезон цвят отива на цвета на косите и очите ви, на типа кожа и останалите дрехи в гардероба ви. И най-вече – тези кройки подходящи ли са за вашата фигура?

 

Оценете поредните предложения, като подхождате творчески и си дадете сметка дали новият хит отговаря на начина ви на живот. Дали ще можете да се движите на 14-сантиметрови токчета, “влачейки” след себе си детето до детската градина, или да отидете с полупрозрачна блуза в офиса? И не на последно място- не забравяйте, че не дрехата прави човека, а именно вие сте тези, които могат да предадат красота и стил на тоалета си.

Остави коментар

Blue Captcha Image
Refresh

*