Бързите коли са червени, а красивите жени носят червени дрехи и червено червило

публикуван на Новини | 0

Дамски онлайн магазин “COOKIE FASHION” е подготвил още любопитна информация за един от любимите ни цветове- червения. Този цвят е толкова противоречив, пленяващ и неодобряван.  Както се досещате и в тази статия ще изтъкваме най- вече предимствата му.

Червеният цвят е най- вече асоцииран със сила и страст. Това е емоционално интензивен цвят. Червеното символизира скорост, сексуалност и стил. Бързите коли са червени. Красивите жени носят червени дрехи и червено червило. Това е също цветът на любовта и романтиката. Ако искате да изразите чувствата си към една жена с помощта на цветя, то те трябва да са червени. Независимо дали червеното се носи от дами или се използва в интериора на дома ни, той винаги ще привлече вниманието.

Червеното често изпраща объркващи послания. Той означава „ стоп“, когато се използва на улицата от светофарите или колите, но означава „ продължавай“ ако се носи като червило от една жена.

images1

Модните експерти се отнасят с благоволение към този цвят. Някои от тях дори са обсебени от него. Винаги  препоръчват да заложим на стилни елегантни рокли или поне да се използва  един елемент с такъв цвят в облеклото ни, когато се подготвяме за интервю за работа или някоя важна среща, тъй като червеното символизира сила, решителност и лидерство. Ефектни дамски шалове, бижута, обувки или дамската ни чанта е добро решение да са в този цвят.

В домашния интериор този цвят рядко се използва като основен. За предпочитане е в едно помещение само едната стена да е в червено, за да привлича вниманието. Отлична идея е един диван да се комбинира с декоративни възглавнички в този цвят или червени цветя да се сложат във вазата, когато ни предстои да имаме гости за вечеря.

imagesGQNLSGQF

Червеното е интензивен цвят и не подхожда на всеки. Внимавайте с него! Ако шофирате червена кола бъдете облечени в черно. Не забравяйте, че това е един твърде краен цвят и трябва да се подбира с внимание.

А знаете ли кой е цветът на победителите? Не се чудете- естествено, че е червеният. Обърнете внимание на Тайгър Уудс, най- добрия голф играч. Известен е с това, че в последния ден на турнира той винаги е облечен в червено и …… винаги печели. Проучване на Британски учени през 2005г. показва, че атлети, които носят червени екипи имат предимство пред състезателите носещи сини.

imagesKYTVAU5W

Друг интересен факт е, че тези от нас, които произвеждат естроген, т.е. жените, умеят да различават различните нюанси на червеното. Мъжете виждат просто червено. Обяснението за това е много просто. Всичко зависи от нашето ДНК. Изследователи от Държавния Университет на Аризона в САЩ открили, че съществува ген, които ни позволява да виждаме и интерпретираме червения цвят. Жените имат две Х хромозоми, а мъжете само една. Тъй като този ген се намира именно в тези Х хромозоми, става ясно защо жените имат по- ясна представа за червения спектър. Така че, дами, ако не може да решите кой нюанс на едно червено червило да си купете, не се тревожете. Това наистина не е от голямо значение.

eye_620x350

Смятаме вече да приключим по тази темата, тъй като всяко нещо, с което се прекали, може постигне обратния ефект. Същото се отнася и за червения цвят. Така че имайте едно наум: границата между вкуса и кича може да бъде понякога много тънка. Ако искате да посегнете към цвят като червения е необходимо да притежавате не само смелост, но и усет към цветовете и стила. При всички положение ние, екипът на дамски онлайн магазин “COOKIE FASHION”, адмирираме дръзките решения и се стараем винаги да имаме по нещо за дамите с афинитет към този цвят.

Остави коментар

Blue Captcha Image
Refresh

*